Genialny przepis na szybki obiad. Z zegarkiem w ręku przygotowanie i gotowanie trwało 20 minut. Dodatkowy plus - można równocześnie wykonać wersję wegańską i mięsną na dwóch patelniach.
Łazanki z młodą kapustą (wersja wegańska i mięsna) dla czterech osób, z których jedna nie je mięsa
makaron typu łazanki - połowa paczki (około 200g lub nieco więcej)
1/2 młodej kapusty - drobno poszatkować
20 dag pieczarek
2 cebule
2 kiełbaski wegańskie lub kawałek wędzonego tofu (wersja wegańska)
2 kiełbasy typu śląska lub kilka kawałków wędliny (wersja mięsna)
Ugotować makaron typu łazanki według przepisu. Na dwóch patelniach (jeżeli przygotowujemy dwie wersje łazanek) podsmażyć na oleju roślinnym pokrojoną cebulę, pieczarki i kiełbasę/tofu. Na koniec dodać poszatkowaną kapustę razem z makaronem i jeszcze dusić dwie minuty. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz