piątek, 23 stycznia 2015
Spaghetti z łososiem lub tuńczykiem
Zanim odkryłam i wprowadziłam w regularne gotowanie ten przepis, piątkowy obiad był raczej nudny. Teraz nie wyobrażam sobie gotowania przed tym przepisem. Z pewnością do niego wrócicie, a przygotowanie jest wyjątkowo szybkie.
Spaghetti z łososiem lub tuńczykiem
kawałek łososia (ok. 250 g) lub dwie puszki tuńczyka w zalewie
kilka różyczek brokułów
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 opakowania serka mascarpone (ważne!) - ok. 120g
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
parmezan (niekoniecznie)
Ugotować brokuły do miękkości. Na patelni usmażyć pokrojoną cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pokrojonego w małe kawałki łososia lub przełożyć tuńczyka z puszek oraz rozdrobnione brokuły. Smażyć 4 minuty. Po tym czasie dodać serek mascarpone i przyprawy. Pozostawić na ogniu jeszcze 3 minuty. Ugotować makaron, rurki lub świderki. Gotowy sos pomieszać z ugotowanym już makaronem. Posypać parmezanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz